Articole RSS

WOOM reuseste sa faca pedalatul mai natural, mai placut si mult mai simplu

Two Wheeling Tots spun despre bicicletele noastre cuvinte tare frumoase. Impartasim cu voi parerea lor despre Woom, in articolul de mai jos. 😊

Woom 2 ofera o combinatie inedita de geometrie speciala pentru copii, un design al cadrului si al franelor care fac mersul pe bicicleta o activitate usoara si distractiva.

Am aflat multe despre biciclete urmarind cum merg copiii pe ele, insa am aflat si mai multe invatand care sunt bicicletele pe care ei le prefera.

Woom Bikes

La inceput, ei le aleg in functie de culoarea preferata (sau eroul de desene animate preferat), insa odata ce trece entuziasmul initial, performanta bicicletei cantareste intotdeauna mai greu decat aspectul. Copiii isi doresc o bicicleta care sa nu fie doar frumoasa, dar pe care sa fie placut sa mergi. Ce anume face, insa, ca pedalatul sa devina mai placut?

In ultimele doua luni, toti testerii nostri au declarat WOOM bicicleta lor preferata din segmentul  premium, prin comparatie cu brand-uri precum Cleary, Islabikes sau Early Rider. 

Cand i-am intrebat de ce, motivele au variat, de la distractie (cat de placuta e deplasarea) la viteza, dar cu siguranta WOOM a fost prima lor alegere. La prima vedere, Woom nu pare atat de diferita, insa conform spuselor copiilor care au incercat-o, ea este altfel.

Ce anume a fost diferit?

Dupa o serie de obsevatii directe si un schimb de mesaje cu cei de la WOOM, am aflat ca succesul lor se bazeaza pe combinatia unica intre geometria bicicletei, design-ul cadrului si configuratia franelor. Impreuna, aceste atribute creeaza un cadru natural pentru copii, facand mersul pe bicicleta mai usor si mai placut. 

Geometria bicicletei

Pozitia corpului copilului pe bicicleta joaca un rol esential in confortul resimtit de ei.

Prin activitatea lor de cercetare, cei de la WOOM au aflat ca, pentru copii, cel mai firesc este ca centrul greutatii lor sa se situeze deasupra seii. La fel ca atunci cand merg sau stau in picioare, o pozitie verticala le este familiara si confortabila copiilor – lucru valabil in mod special pentru copiii foarte mici, care invata sa isi tina echilibrul pe o bicicleta fara pedale. Prin urmare, atat bicicleta fara pedale WOOM, cat si modelele de 14” si 16”, plaseaza centrul de greutate al copilului deasupra seii.

Fata de alte biciclete de aceleasi dimensiuni, diferenta in pozitia corpului este foarte usor vizibila.

O pozitie verticala ajuta copiii sa isi gaseasca echilibrul mai usor si evita intinderea excesiva a gatului, pentru a privi inainte.

Woom Bikes

Cadrul

In timp ce pozitia verticala este mai comoda pentru copii, ea este asociata si cu un centru al gravitatii mai inalt pentru ciclist, ceea ce poate crea probleme de echilibru. Pentru a contracara acest lucru, WOOM a facut niste schimbari inteligente cadrului bicicletei.

In primul rand, au construit bicicleta pe baza unui ampatament prelungit; asa cum ne-au demostrat experientele cu alte modele, o bicicleta cu un ampatament scurt si o pozitie verticala pentru ciclist poate fi incomoda si dificil de manevrat – nu doar inghesuie ciclistul intr-un spatiu prea mic, ci baza prea ingusta poate face mersul pe bicicleta instabil.

In al doilea rand, cei de la WOOM au coborat tija seii, oferind ciclistului o pozitie mai joasa pe cadru.

O inaltime redusa a seii permite si copiilor mai mici sa pedaleze pe o bicicleta cu roti mai mari, avand o stabilitate generala mai buna a bicicletei.

In cele din urma, au coborat partea superioara a cadrului. Pe langa faptul ca acest lucru faciliteaza urcarea si coborarea de pe bicicleta, centrul de gravitate al bicicletei este si el mai jos. 

Franele

In incercarea de a oferi cele mai bune optiuni pentru copii, WOOM include frane de mana usor de actionat. Ele sunt esentiale pentru a putea opri rapid si in siguranta si le dau copiilor increderea necesara pentru a merge cu viteza mai mare, stiind ca pot opri oricand. Ca o precautie, va recomandam sa va asigurati ca ii invatati pe copii sa foloseasca doar mana dreapta (corespunzatoare franei pe roata din spate) atunci cand franeaza puternic sau brusc. Daca franeaza cu mana stanga (pe roata din fata), exista riscul de a fi aruncati in fata.

Alte optiuni

In plus fata de design-ul sau unic, cadrul bicicletelor WOOM este fabricat din aluminiu 6061, ceea ce le face mai usoare decat majoritatea modelelor de dimensiuni similare; greutate redusa, impreuna cu centrul de gravitate, le fac extrem de usor de manevrat.

Mai rar de gasit pe bicicletele cu pedale pentru copii, modelul WOOM 2 are, de asemenea, un limitator de viraj elastic si demontabil. Desi nu este neaparat necesar pentru ciclistii cu experienta, limitatorul ofera corectii usoare care pot fi foarte utile pentru incepatori. Clema cu deschidere rapida pentru sa este, de asemenea, un mare plus.

Woom 2Cauciucurile sunt mai late decat modelele uzuale (50 mm), pentru a asigura extra amortizare, si au o linie refectorizanta pentru vizibilitate mai buna. Ghidonul este pozitionat in asa fel incat sa asigure o pozitie corecta, insa este ajustabil daca sunt necesare mici modificari.

Concluzia?

Placute in unanimitate de testerii nostri, bicicletele WOOM 2 si 3 sunt preferatele noastre  pentru categoria de biciclete 14” si 16”. Potrivite mai ales pentru incepatori si ciclistii inca tematori, WOOM reuseste sa faca pedalatul mai natural, mai placut si mult mai simplu.”

Stefan Firta June 23, 2017 4 tags (show)

top